Lepota, Lična higijena, Lični razvoj, Regulacija telesne težine, Zanimljivosti, Zdravlje

Recite zbogom nesanici

Recite zbogom nesanici

Recite zbogom nesanici!

Nesanica je bila moj dugogodišnji problem sa kojim sam bila prinuđena da se suočim. Nije bilo odstupanja dok nisam našla rešenje.

Prvo sam morala da nađem uzrok, jer nesanica je simptom koji ukazuje da moramo tragati za uzrokom. Uzrok je, često visok nivo stresa, teškoće u komunikaciji sa okruženjem, nerešeni porodični odnosi ili nerešeni poslovni izazovi i problemi. Kad sve ove situacije dugo traju, javlja se anksioznost usled iscrpljivanja organizma.

Svima nama potrebno je dovoljno sna da bismo funkcionisali. Znate li da manjak sna utiče na telesnu težinu (među ostalim stvarima) Kada se javi poremećaj spavanja, mogućnost da se dovoljno naspavamo predstavlja pravi izazov. Što smo umorniji, to smo napetiji, još nam je teže da se uspavamo, spavamo kvalitetno i naspavamo dovoljno.

Tako se stvara začarani krug iz koga je teško ali ne i nemoguće izaći.

Šta se može učiniti da bi se pronašlo rešenje ?

  1. Moramo pronaći uzrok koji izaziva anksioznost
  2. Moramo pronaći način kako se „isključiti“ i opustiti i ući u stanje sna

Postoji nekoliko uzroka nespavanja, vidite da li se prepoznajete u nečemu od ovoga :Recite zbogom nesanici

  1. Asocijacija između smrti i sna, strah od smrti u snu
  2. San kao kazna tj. oblik kazne za neku imaginarnu krivicu (uopšte nije važno da li je krivica stvarna il ne, bitan je subjektivni utisak)
  3. „Ne spavaj na radnom mestu“ –takođe oblik krivice. Ljudi se ne opuštaju jer misle da stalno moraju raditi.

Ja sam patila od neke forme ovog uzročnika. Stalno sam razmišljala šta sve moram uraditi sutra, šta još treba završiti, budila se ujutru pre alarma iz straha „da ne zakasnim na posao“.

Tako sam krenula u potragu za  uzrokom.

Pronašla sam uzrok – anksioznost a zatim krenula u rešavanje. Pre spavanja bilo je neophodno uraditi higijenu sna i uraditi hipnozu za opuštanje. Hipnoza za opuštanje može biti jako moćno rešenje !

Kada sam sebi uradila hipnozu za opuštanje, ne samo da sam bila potpuno opuštena, već sam otkrila uzrok nesanice uz pomoć NLP tehnike.

Zapamtite, poremećaji sna nisu problem!

stres je glavni uzročnik poremećaja snaLoše spavanje samo pokazuje trenutne probleme sa kojima se suočavamo.  Primenom hipnoze u rešavanju problema sa spavanjem možemo otkriti uzrok problema. Kada su u pitanju uzroci poremećaji spavanja, rad na rešavanju uzroka može predstavljati veliki izazov ali vredi truda !

Kada se suočimo sa posledicama lošeg spavanja počevši od umora, nervoze, nemogućnosti da radimo, družimo se, kvalitetno organizujemo svoje vreme i uživamo u životu, potrebno je naći rešenje. 

Hipnoza je jako moćno rešenje, to govorim iz ličnog iskustva.

Sebi sam pravila i autohipnozu i hipnozu za spavanje. Znam o čemu govorim jer sam kroz sve to prošla i sama, ali i pomogla mnogim drugim ljudima. Zato, ne oklevajte, krenite ka rešenju i živite zadovoljnije, ispunjenije i kvalitetnije!

Javite se, slobodno, preko mog Facebook profila ili ovde na stranici, desno pored teksta imate moj kontakt, rado ću Vam pomoći i odgovoriti na sva pitanja i nedoumice.