Lični razvoj, Zanimljivosti, Zdravlje

Život bez stresa je moguć!

Stres nam je svakodnevicaŽivot bez stresa je moguć!

Svakoga dana prolazimo kroz mnoštvo situacija ili doživljavamo emocije koje možemo nazvati stresogenima. Sve više se govori o stresu, a što više o njemu govorimo, to ga više primećujemo i imamo u praksi, kroz svoja iskustva.

Kako se borite sa stresom – koliko ga podnosite, a koliko potiskujete ? Ako imate previše nagomilanog stresa i ne preduzimate ništa, postoji mogućnost da dobijete jedan ili više neželjenih simptoma.

Bežite li u bes, anksioznost, depresiju, loš san, prejedanje ili potpuni gubitak apetita, osećaj umora, teško koncentrisanje, bolove u grudima, zatvor ili dijareju, grčeve mišića, vrtoglavicu, grickanje noktiju, nervozne trzaje, osećaj nemira, pojačano znojenje, seksualnu disfunkciju, gubljenje daha, bolove u mišićima…

Kao što vidite, lista neželjenih stanja proisteklih iz potisnutog stresa jako je duga i ovde se ne završava.

Život bez stresa

Reakcija bori se ili beži pomogla je pračoveku da preživi mnoge izazove….

Kako nastaje stres ?

Stres se događa kada osoba proceni da bi nešto moglo da je ugrozi psihički, fizički ili na oba nivoa. U tom stanju telo odgovara reakcijom “brani se ili beži” i pojačanim lučenjem hormona stresa – adrenalina i kortizola. Ovo je primitivna reakcija koja je ponekad neophodna jer nas čuva od realnih opasnosti. Opasnost će uvek vrebati bez obzira da li ćemo se boriti ili pobeći od nje.

Savremeno doba suočava se sa masom stresova sa kojima čovek teško izlazi na kraj. Stres može imati velike posledice ako je prevelikog intenziteta ili predugo traje. Automatsko reagovanje na nadražaje koji su okarakterisani kao stresogeni često nije u skladu sa mentalnim razvojem osobe.

Međutim, sama činjenica da mislimo i donosimo odluke daje nam mogućnost da činimo izbore. Možemo izabrati da promenimo način razmišljanja a samim tim i način reagovanja, pogotovu ako izaberemo da naš podsvesni um reaguje konstruktivnije.

Život bez sresaŽivot bez stresa

Hipnoza predstavlja jako moćnu tehniku u borbi protiv stresa i daje mogućnost da se na stresne situacije reaguje mnogo opuštenije.

Uvođenjem u hipnozu postiže se potpuna opuštenost a delovanjem na nivou podsvesnog uma postiže se kreativno ipozitivno reagovanje na stresne situacije.

U hipnozi stičemo utisak kontrole i smanjujemo rizik od bolesti uzrokovanih stresom. Hipnoterapijom postižemo mnogo opušteniji pristup stresu i manje zahtevan način mišljenja u vezi situacija koje nam predstavljaju izazov.

Stres ima mnogo više veza sa time kako nešto posmatramo nego sa tim šta se zaista dešava. Naš način viđenja situacije je ono što određuje našu reakciju. Menjajem viđenja situacije, menjamo i našu reakciju,a samim tim možemo u znatnoj meri uticati na to da određena situacija predstavlja za nas stres.

Nemojte imati predrasuda kad je hipnoza u pitanju – u hipnozi ste potpuno sigurni i ništa se ne može desiti mimo Vaše volje. Zahvaljujući hipnozi može se mnogo povećati samopouzdanje, steći utisak kontrole situacije, preuzeti odgovornost za svoju reakciju a samim tim promenitiI i naša reakcija na neku situaciju. Iskoristite mogućnost koju vam hipnoza pruža da povećate stepen opuštenosti, promenite svoju reakciju na događaje i živite mnogo kvalitetniji i ispunjeniji život !

Rado ću Vam pružiti više informacija, slobodno me kontaktirajte preko Facebooka, ili moje stranice, tu sam za Vas.

Kako manjak sna utiče na telesnu težinu pročitajte ovde