Hvala Vam na poseti mom sajtu!

Dozvolite mi da Vam se predstavim

Moje ime je Tatjana Ristić, doktor sam medice. U sklopu svoje vizije kontinuirane edukacije iz medicine, završavam specijalizaciju iz kliničke biohemije.

U međuvremenu dobijam stipendije za stručno usavršavanje na Univerzitetima Coimbra grupe, u Salamanki u Španiji, i Gracu u Austriji.

Po vokaciji sam doktor specijalista kliničke biohemije. Učesnik sam brojnih domaćih i inostranih konrgesa, autor sam više od 30 naučnih radova na maternjem i engleskom jeziku koji su objavljeni u domaćim i stranim časopisima iz oblasti medicine od kojih su mnogi sa indeksima na SCI listi. Predavač sam na brojnim edukacijama kako na srpskom tako i na engleskom jeziku (Balkanski kongres u Tirani –  Albanija, Kongres oftalmologa u Oltenu –  Švajcarska). Odlukom Ministarstva za nauku, bila sam naučni saradnik na katedri za biohemiju Medicinskog fakulteta.

Još od studentskih dana gajim ljubav prema psihologiji. Zato se odlučujem da krenem put ličnog razvoja. Završavam osnovni kurs HYL po programu Lujze Hej, praktičar, master i kouč iz NLP-ja a nakon toga krećem na edukaciju iz energetskih tehnika (Tehnologija Višeg Ja), Kundalini reiki, Karmički reiki. Posedujem sertifikate iz Zlatne manifestacije, Edukacije za žene Povratak sebi intensive, Tantrika, Telos energetski sistem, Zlatni hram- relaks, Zlatni hram- ljubav i novac, Moj novčani kod, trenerski kurs Povratak Božanstvene Žene, Kurs disanja sa Dan Brule-om kao i sertifikat o završenoj akademiji Spoznaj nepoznato kod Vanje Bokun Popović.

O meni
Moji najraniji izazovi su upravo NLP i hipnoza. Zato završavam za NLP praktičar i NLP master na NLP Akademiji kod Zorana Drobnjaka. Posedujem Sertifikat za NLP trenera. Takođe završavam edukaciju iz hipnoze i dobijam Sertifikat za hipnoterapeuta kod Marija Kržića.

Sa klijentima radim individualne koučing sesije.

Osnivač sam FB grupe pod nazivom “Čega ste ostali gladni”. Ova grupa je namenjena radu sa ljudima koji, nezadovoljni ljubavlju i pažnjom koju su dobijali kao deca, biraju prekomerni unos hrane kao odgovor na nerešenu emocionalnu glad.

U detinjstvu i ranoj mladosti, i ja sam se susretala sa istim izazovima. To me potpuno motiviše da svoje delovanje posvetim radu sa svima onima koji žele da razreše ove izazove u svom odnosu sa samima sobom i  okruženjem, povećaju nivo samopouzdanja i uđu u proces transformacije svog života.

Višak kilograma i prekomerno unošenje hrane često je simptom nezadovoljstva sobom, odnosom sa samim sobom kao i  odnosom sa svojim najbližim okruženjem, pre svega sa roditeljima tj. osobama koje se o detetu staraju od rođenja.

Ignorisanje zadovoljavanja detetovih potreba ili nedoslednost u njihovom zadovoljavanju ima za posledicu stvaranje nestabilne afektivne veze dece i roditelja, osećaj nesigurnosti, nezadovoljstva, manjka ljubavi i pažnje kod dece. Sve to, za posledicu ima pretrpavanje hranom kako bi se “popunile“ emotivne praznine i stekao osećaj sigurnosti i lažnog samopouzdanja. Višak težine nije prouzrokovan samo prekomernim  unosom  hrane već problem leži mnogo dublje. Zato je potrebno raditi na sebi, jer čovek “jede da bi živeo a ne živi da bi jeo.” Promenom percepcije sebe u svetu kao i povećanjem samopouzdanja, samopoštovanja i ljubavi prema sebi, sve se menja. Ostaje zadovoljenje potrebe za uživanjem u ukusima i mirisima ali ne i “pretpavanje” velikim količinama hrane.

Promena na jednom polju ima za posledicu promenu na svim poljima života.

Sertifikati