Lični razvoj

Ko sam ja / Kakav je izazov biti lik sa obe strane ogledala ?

dr Tatjana Ristic

Pozdrav svima. Moje ime je Tatjana ali me zovu Tanja. Ja sam žena u najboljim godinama. Obožavam putovanja, edukacije, upoznavanje novih ljudi, čitanje, šetnju a najviše od svega lični rast i razvoj. Ja sam ćerka, sestra i trener ličnog razvoja, entuzijastična, optimistična osoba spremna da razume druge i pomogne im da lakše razreše svoje životne izazove i ostvare život kakav žele.

Sve je počelo pre skoro 9,5 godina kada sam „udarila u zid“  i shvatila da pored sjajne karijere i velikih uspeha na poslu i dalje imam sumnju u sebe samu i nezadovoljstvo izborima koje pravim u svom privatnom životu. Nisam imala jasnu sliku sebe koliko vredim, pitala sam se šta se desilo sa mojim samopouzdanjem i shvatila da ono, ustinu, nikada do tada nije bilo veliko. Pitala sam se kako to da nemam pravu sliku o sebi samoj, zašto sebe predstavljam na način koji nije baš najbolji za mene a znam da vredim mnogo više i da zaslužujem pažnju, ljubav, divljenje i poštovanje. Mešale su se slike mojih poslovnih dostignuća sa slikama pogrešnih izbora koje pravim kako u poslu, još više u mom privatnom životu. Pitala sam se gde grešim, zašto ponavljam slične, pogrešne izbore muškaraca za vezu i zašto sebe ne volim i ne cenim dovoljno, zašto biram pogrešne osobe za prijatelje, zašto ponavljam iste šablone.

Kada sam se susrela sa brojnim tehnikama i alatima u ličnom razvoju koji su mi omogućili da prihvatim, volim i cenim sebe i da doživim sebe kao osobu koja vredi, koja zaslužuje ljubav i pažnju, izgradila sam samopouzdanje i prihvatanje kako sebe same tako i drugih. Počela sam da tragam za uzrocima i otkrila korene u svom detinjstvu. Isceljenjem povređenog unutrašnjeg deteta za koje je svet bio nesigurno mesto iscelila sam svoju disfunkcionalnu stranu, razrešila situacije iz zamrznute prošlosti koja prekriva sadašnjost i budućnost i krenula u razvoj i prihvatanje svog slobodnog deteta koje pravi sopstvene izbore na svim poljima. Osećaj krivice i griže savesti zamenila sam osećajem lične odgovornosti i počela da uživam na pravi način u ljubavi koju osećam prema sebi, samopoštovanju i samopouzdanju koji rastu iz dana u dan, i u čijem porastu uživam kako ja sama, tako i moja porodica i svi ljudi sa kojima dolazim u kontakt.

Ako želiš da saznaš kako da isceliš sebe, kako da isceliš svoje buntovno i svoje prilagođeno unutrašnje dete, postaneš glavni lik svog života, zvezda svog filma koja sija fantastičnim sjajem vatre upaljene na sopstvenim potencijalima i sopstvenoj moći, počni da pratiš moju stranicu Dr Tatjana Ristić i istoimeni instagram profil i priključi se FB grupi „Čega ste ostali gladni?“. Tamo češ naići na ljude slične sebi koji imaju brojne dileme i izazove, žele da rastu i ostvare sjajne rezultate na svim poljima života i kreiraju život po svojoj meri.

Postani Kreator ! Ja sam tu da te razumem, podržim i prigrlim kad treba na tvom putu Ostavrene JA!