Lični razvoj

Da li živite svoju životnu misiju ?

 

Život sa svrhom – živite li svoju životnu misiju ?

 

Uvek sam se pitala- šta je moja životna misija ? Ko sam ja, gde sam sada, gde želim da budem ? Ima li moj život neku višu svrhu ? Živim li svoju misiju ?

Pre nekoliko dana desila mi se zanimljiva situacija na poslu. Mogu je nazvati potvrda svrhe koju svako od nas traži u svom životu. Potvrda da smo na pravom putu, da dajemo doprinos svetu da bude bolji, da radimo za opšte dobro.

Došla je pacijentkinja, žena koju prvi put vidim u životu, zabrinuta i sa molbom da joj protumačim njen nalaz. Nalaz je pokazivao da je njena beba sumnjivog zdravlja i da postoji velika verovatnoća da se rodi sa ozbiljnom bolešću. To se dešava ponekad. I pitala me za savet. Rekla sam joj da ode ponovo na pregled i dođe ponovo na analize. I došla je sutradan, ponovo uplašena zbog ishoda – kakav će rezultat biti sada. Rekla sam joj da dođe pred kraj radnog vremena.

Sada je rezultat bio dobar. Ona je rekla „ ne znam kako da Vam se zahvalim što ste imali toliko strpljenja za mene, Vaš sam dužnik“.  Rekla sam joj „ Ne niste moj dužnik. Jedino Vas molim da mi javite kako je prošla Vaša trudnoća i da li je beba zdrava. To će mi biti najveći poklon.“

U njenim očima bile su suze koje su pokazivale zahvalnost, poverenje i olakšanje. U mojim su se očima, takođe, pojavile suze. Nije etički plakati sa pacijentima, to znam. Ali ponekad, emocije nije moguće kontrolisati. Suze zbog osobe koja je potpuno nepoznata i koju sam videla dva puta životu.

Od nje sam , dan kasnije, dobila predivnu poruku na telefonu u kojoj mi piše kako joj je jako bila potrebna podrška  i poverenje. I da je to u menu prepoznala čim me je ugledala.

Ponovo sam dobila potvrdu da živim svoju misiju.

Ako sam nekom pomogla da mirnije spava i da oseti poverenje, podršku i olakšanje, pomogla sam da oseti da je svet sigurno mesto i da postoji ljubav, vera i nada. I ta potvrda mi je ulepšala dan. I

mene je oblio talas zahvalnosti koji se preneo sa nje. I mirna i srećna, zahvalna zbog ljudi koje srećem svakoga dana, otišla sam dalje u svoj dan.

Pročitajte srodne članke: Život na prekretnici – ostati ili odustati ?

Lična odgovornost

Novi početak u Novoj godini