Zdravlje

Zdravlje zglobova za lakoću kretanja

Kako sačuvati zdravlje zglobova na prirodan način ?

Zdravlje zglobova jako je važno jer utiče na pokretljivost čitavog tela a time i na zdravlje organizma u celini.

Kada su zglobovi zdravi, pokret ne boli i kretanje je lako. Kada zglobovi bole i /ili otiču, tada svako kretanje predstavlja opterećenje.

Uvek treba obratiti pažnju na signale koje šalju zglobovi i ceo lokomotorni aparat.

Hrskavica je sunđerasta masa koja oblaže zglobove i sprečava trenje između kostiju. Hrskavica je jako važna za mobilnost svakog zgloba. Sa godinama se smanjuje debljina i elastičnost zglobne hrskavice pa dolazi do direktnog kontakta između kostiju. Otuda dolaze povremeni ili hronični bolovi, otežani i ograničeni pokreti.

Zato je jako važno očuvati hrskavicu jer ona predstavlja prirodni amortizer.

Kako očuvati zdravlje zglobova ?

Za očuvanje zdravlja zglobova treba preduzeti preventivne mere:

1. Obratiti pažnju na ishranu. Unositi dovoljno vitamina C i D, minerale (kalcijum, magnezijum i bor), omega-3 masne kiseline. Zato treba uvesti u ishranu mahunarke, orašaste plodove i zeleno povrće.

  • Prirodni lek za obnavljanje hrskavice je želatin. Zato treba uvesti redovno konzumiranje supe u kojima su kuvane teleće ili juneće kosti ili pileća krilca.
  • Želatin se može naći i u čistom obliku, u vidu praha ili listića.

2. Preporučuje se redovna i umerena fizička aktivnost. Vežbe jačaju mišiće a jaki mišići štite zglobove od prevelikog pritiskai oštećenja.

3. Odmarati redovno, izbegavati preveliko naprezanje.

4 .Održavati telesnu težinu. Ukoliko imate višak kilograma, preporučuje se smanjenje telesne težine zbog manjeg opterećenja zglobova

5. Popraviti držanje tela.

6. Birati udobnu obuću sa fiziološki prilagođenim ulošcima

7. Uzimati preparate prirodnog porekla koji sadrže fiziološke sastojke hrskavice (glukozamin sulfat, hondroitin sulfat, metil sulfonil metan i hondroitin).

Preparati prirodnog porekla za očuvanje zdravlja zglobova

Od preparata preporučujem Forever Freedom, Forever Active HA, Aloe MSM Gel, Aloe Heat Lotion, Artic Sea Omega-3.

Forever Freedom je proizvod koji održava zdravlje i pokretljivost naših zglobova, otkanja bol i smanjuje upalu. Primenjuje se kod raznih promena na zglobovima uključujući i degenarativne promene, zapaljenjske promene, promene usled starenja i sportskih povreda. S obzirom da je Aloe Vera Gel (89%) osnovni sastojak Forever Freedoma, deluje i na celokupni organizam a ne samo na zglobove.

Forever Freedom, pored Aloe Vera gela sadrži i glukozamin sulfat, hondroitin sulfat, metil sulfonil metan i hondroitin.

Glukozamin sulfat i hondroitin sulfat se prirodno nalaze u sastavu zglobova. Starenjem se njihova količina smanjuje i dolazi do artritisa i srodnoh bolesti.

Metil sulfonil metan (MSM) predstavlja prirodan izvor organskog sumpora. Deluje protiv zapaljenja, sprečava bolesti mišića, sprečava nastanak grčeva i ulazi u sastav hrskvice.

Hondroitin predstavlja važan sastojak hrskavice. Olakšava podmazivanje zglobova i u njima smanjuje trenje.

Forever Active HA sadrži jedinstven oblik niskomolekularne hijaluronska kiseline (HA), đumbir i kurkumu. Oni vrlo delotvorno održavaju funkciju naših zglobova.

Hijaluronska kiselina je poseban protein koji podmazuje zglobove, važan je za mišiće i za hidrataciju kože. Sa godinama proizvodnja hijaluronske kiseline se smanjuje, tako da je nužno uzimati je na neki način. Donedavno, jedino je bilo moguće HA ubrizgavati injekcijom. Forever je napravio INJUV proces obrade, pa se sada hijaluronska kiselina može uzimati i oralno.

Forever Active HA, Forever Freedom i Aloe MSM Gel predstavljaju odličnu kombinaciju dodataka za očuvanje pokretljivosti zglobova.

Aloe MSM Gel sadrži Aloe Vera gel, prirodni sumpor- MSM (metil sulfonil metan), alantoin, ekstrakte medveđeg grožđa, ruzmarina i bele vrbe, čajno drvo, vitamine C i E. Deluje antiseptički, baktericidno i fungicidno. Podstiče regeneraciju tkiva i brže zaceljivanje rana a prevashodno čuva pokretljivost zglobova.

Aloe Heat Lotion prvenstveno se koristi kod upale mišića i sportskih povreda.

Artic Sea Omega-3 značajno smanjuje bolove i upale zglobova.

Čovek je mlad i zdrav onoliko koliko lako može da se kreće ! Zato vodite računa o zdravlju svojih zglobova !