Točak života

Točak života je najkraći test ličnosti koji koriste mnogi psiholozi i life koučevi, traje samo minut i u trenutku će vam pokazati gde „škripi“ u vašem životu.

Test se oslanja na teoriju da se život svakog čoveka sastoji od nekoliko važnih segmenata. Obično ih ima osam: lični razvoj, karijera, zdravlje, odnosi (sa prijateljima, emotivne veze ), odnosi sa porodicom, novac, hobi, slobodno vreme.

Točak života je zato široko primenjivana psihološka vežba, pomoću koje ćete moći da lakše sagledate koliko su izbalansirane pojedine oblasti u Vašem životu, šta su vam jake strane, a na čemu treba da radite.
Prvo treba da uzmete list papira i precrtate ili odštampate sliku koju vidite ispod.

Procenite svoje uspehe u svakoj oblasti na skali od 1 do 10. Nakon toga, spojite tačke linijom po krugu. Moram Vam napomenuti da je ovde u pitanju Vaša lična procena tj. koliko ste Vi zadovoljni nekim segmentom svog života. Možda ste npr. doktor nauka i po drugima Vi ste u karijeri 10, a po Vašem subjektivnom doživljaju to može biti neka druga ocena koja je i niža od 10.

Bitno je da znate da je to Vaša subjektivna procena, kako se Vi osećate, koliko ste Vi lično zadovoljni tom oblasti života.

Točak žvota

Kako izgleda?    Da li se lako „kotrlja“ ili je ćoškast?

Sve će vam biti jasno u trenutku.

Procenite svoje uspehe u svakoj oblasti na skali od 1 do 10. Nakon toga spojite tačke linijom po krugu. Dobićete svoj personalni „točak života“.

Nemojte da očajavate ako nekim oblastima života niste zadovoljni. Može se desiti da Vam je nešto 10 npr. karijera, a da su Vam odnosi 2 ili 3, 5 …. ili obrnuto.

Ovde smo da vidimo gde smo sada tj. u trenutku kada radimo ovu vežbu. Kada vidimo da neke oblasti života imaju mnogo niže ocene, treba da se pozabavimo njima i dovedemo ih na vrednost približnu onim vrednostima za oblasti kojima smo zadovoljni.

Idealno je da svakog meseca ponavljate ovu vežbu, jer tako pratite promene u svom životu tj. svoj lični progres.
Ukoliko Vas zanima procena, tumačenje, želite da transformišete svoj život u celosti ili samo pojedine segmente, ne oklevajte da zatražite stručnu pomoć i podršku.

Tu sam za Vas !

Besplatnu konsultaciju ili sesiju možete zakazati putem telefona ili prijavom preko sajta.

Ukoliko klijent otkazuje sesiju, to mora da uradi najmanje 24 h uoči zakazanog termina. Ukoliko otkaže sesiju kasnije tj. u roku kraćem od 24h, dužan je da plati sesiju. Sesija se plaća unapred.

Izaberi svoj termin

Zakažite sesiju sa mnom​

Svoju koučing sesiju možete zakazati tako što ćete klikom na link "PRIJAVI SE" popuniti upit, a ja ću Vas kontaktirati da izaberemo termin koji Vama najviše odgovara.