Aloe Vera, Forever Living Products, Nega kože

Nega kože u toku zime

Juće je zvanično prvi dan zime a vetrovito vreme praćeno nižim temperaturama počelo je još pre mesec dana.

Svakog jutra, nakon buđenja, požurim da se pogledam u ogledalu. Tako je i jutros. Hladno vreme, sneg, vetar ne prijaju mojoj koži niti vašoj, te koža tokom zimskih meseci može podleći isušivanju, stvaranju ljuspica, iritaciji.

Primećujem da je koža suvlja, pomalo dehidrirana. Sada razmišljam – šta sam uradila ili nisam uradila čim nije u optimalnom stanju ? Prebirem po mislima, bolje da stavim na papir.

  • Da li unosim dovoljno tečnosti? Može to biti voda ali, svakako, tu su i čajevi koji pomažu, takođe, hidrataciji.
  •  Da li sam uzela osveživač vazduha? Ako ga nemam za sva grejna tela, danas ću nabaviti da kompletiram za sve prostorije Zgodno je dodati u vodu u osveživaču  i par kapi etarskog ulja- prijatan miris ulja doprinosi relaksaciji ili osvežavajućem utisku (u zavisnosti od našeg izbora). Biram miris limuna (Forever Essential Oils Lemon) koji osvežava vazduh i podiže energiju.
  • Kakvu hranu jedem ? Potrebna mi je topla, prijatna supa za hladne i vetrovite dane, puna povrća i začina koji podstiču zagrevanje.
  • Kako održavam kožu lica? Uveče obavezno skidam šminku pre spavanja, Koristim Infinite Hydrating Cleanser. Potpuno uživam u dodiru kože koja je nakon njega mekana i baršunasta, mirisu i osećaju zadovoljstva koji on stvara pod prstima. Nakon toga, lice mogu dodatno očistiti Balancing Toner-om a zatim na lice stavljam Awakening eye cream na područje oko očiju i Firming serum Infinite na ostali deo lica. U tom trenutku ja već uživam u osećaju zategnute, glatkije kože pod prstima. Kada se serum upije, stavljam Restoring Creme koja je puna kolagena prirodnog porekla i antioksidanasa. Cela kolekcija Infinite je moj favorit u negi lica jer je jako bogata prirodnim kolagenom i rezultati se jako brzo i vidno primete.

Moram reći da nega zimi izgleda drugačije od ostalih godišnjih doba – koži obezbeđujem i dodatak u vidu masnoće i masaže Alfa E factorom koji pospešuje elastičnost kože sa svega nekoliko kapi. Njega češće koristim danju jer sam tada češće napolju, više sam izložena hladnoći i vetru. Za negu kože zimi koristim i Aloe propolis creme jer propolis i bogata formula ove kreme obezbeđuju dobru negu.

Moje pravilo je da malo rotiram negu kože lica- danju koristim jače kreme a noću hidriram kožu.

Kožu mažem više puta u toku dana jer se koža češće i lakše suši.

  • Šta koristiti za negu kože tela ? Kožu tela tretiram mlakim kupkama i tuširanjem, izbegavam vrelu vodu. Mažem telo mlekom i dodajem ulje zbog popravljanja ishranjivanja kože i povećanja elastičnost.
  • Pre izlaska iz kuće a i par puta u toku dana proverim da li sam namazala i kožu na rukama.
  • U toku dana više puta mažem usne Lipsom. On je već ionako na listi mojih favorita!

Kad sve to uradim, zadovoljna sam. Znam da će mi koža biti zahvalna. Ustvari, ja ću biti zahvalna njoj što me čuva kao najbolji mogući pokrivač!

I naravno, dobra i zdrava koža,sem napred navedenog, zahteva i unos adekvatnih nutrijenata i dodataka ishrani. Zdrava koža spolja zahteva najpre zdravlje iznutra !