Forever Living Products, Zdravlje

Kako rešiti problem masne jetre u saradnji sa prirodom ?

Kako rešiti problem masne jetre ?

Masna jetra je hronična metabolička bolest od koje pati svaka peta odrasla osoba. Masna jetra nastaje usled prekomernog nakupljanja masti u jetri  Uzroci masne jetre su brojni. Najčešće je to gojaznost (kod 80% osoba) ali i preterano konzumiranje alkohola, povišen nivo šećera, holesterola i triglicerida, nasledni faktori, terapija nekim lekovima (kortikosterodi, citostatici) i nepravilna ishrana.

U početku, masna jetra protiče bez simptoma. U poodmakloj fazi javlja se popuštanje funkcije jetre, otoci na stomaku i nogama. Opšta slabost, smanjen apetit, gubitak težine, mučnina, žutica, a zatim i problemi sa koncentracijom, takođe su prisutni.

Laboratorijski pregled pokazuje povišene vrednosti enzima jetre. Uz to, mogu postojati i povišene vrednosti šećera, holesterola i triglicerida. Potvrda dijagnoze je ultrazvukom, a mogu se raditi i tomografija, magnetna rezonanca i biopsija jetre.

Sa problemom masne jetre i njenim izazovima u rešavanju srela sam se kada mi je prijateljica, inače doktor medicine kao i ja, rekla da pokušava da nađe najbolje rešenje za svog supruga. Njen suprug je dugogodišnji pacijent sa dijabetesom. Klasični preparati iz apoteke davali su delimična poboljšanja a ona je, inače, svakoga dana imala i nekoliko pacijenata sa masnom jetrom.

Lečenje masne jetre

S obzirom na značaj koji jetra ima za naše zdravlje uopšte i njenu ulogu u detoksikaciji zbog koje se i naziva „glavnom laboratorijom organizma“, svakako treba tragati za dugotrajnim rešenjem.

Zdrava jetra je ključ dobrog zdravlja !

1.Ishrana predstavlja važan korak u rešavanju problema masne jetre

Ishrana treba da bude mediteranskog tipa, zasnovana na svežem voću i povrću, ribi i nemasnom mesu, integralnim žitaricama, mahunarkama, orašastim plodovima. Od začina koristiti samo prirodna (maslinovo ulje, limunov sok, himalajska so). Piti sveže ceđene sokove od povrća ( cvekla, kelj, krastavac, peršun, limun, đumbir u kombinaciji) i jesti supe od povrća.

Surutka zahvaljujući blagotvornom sastavu, takođe, pomaže regeneraciju jetre. Surutka sadrži amino kiseline, minerale (kalijum, natrijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, cink, bakar, kobalt, mangan, molibden), vitamine, enzime i proteine (laktoferin, alfa-laktalbumin).

2. Uzimanje suplemenata na prirodnoj bazi. Tu predlažem New Clean 9 sa ukusom vanile ili čokolade, ili Aloe Vera Gel u kombinaciji sa čajem.

Prijateljici sam predložila za supruga kombinaciju Aloe Vera Gela, čaja Blossom Herbal Tea i preparata Fields of Greens. Nakon mesec dana, pozvala me i rekla da je njegovo zdravlje sada mnogo bolje. Dijabetes je potpuno regulisao ovom terapijom a time i masnu jetru. Čaj i fizička aktivnost doprinele su smanjenju stresa kome je hronično bio izložen tako da su rezultati u celini bili zadivljujući !