Zdravlje

Kako rešiti bol u ramenu sredstvima prirodnog porekla ?

Kako rešiti bol u ramenu sredstvima prirodnog porekla – moje iskustvo

Bol u ramenu ili periarthritis humero scapulari (PHS) je sindrom u kome je osnovni klinički znak bol u predelu ramena uz delimično ili potpuno ograničenje pokreta.

Bol u ramenom zglobu vezan je za  promene na vanzglobnim strukturama – burzama, mišićima, tetivama, njihovim insercijama, kapsuli. Ovo oboljenje spada u vanzglobni ili okolozglobni reumatizam.

Oboljenje ima lokalni karakter sa izraženim degenerativnim promenama i zapaljenjskim reakcijama vezivnog tkiva u  vanzglobnim strukturama.

Bol u ramenu je česta pojava jer je zglob ramena jedan od najsloženijih, najpokretljivijih, ali i najnestabilnijih zglobova u našem organizmu. Njegova struktura čini ga jedinstvenim jer zglob ramena najviše koristimo u obavljanju svakodnevnih aktivnosti kao što su oblačenje, svlačenje, hranjenje, češljanje.

Bolno rame

Iako je rame manje podložno artrozi (degenerativna bolest zglobova), ona obično nastaje zbog propadanja hrskavice i nastanka kalcifikata, koji dodatno povećavaju trenje između kostiju, zbog čega se javlja smanjena i bolna pokretljivost.

U svakodnevnoj praksi najčešća dijagnoza je takozvano bolno rame.

Veliku pokretljivost ramenog zgloba omogućava labava zglobna čaura, a zaštitu i potporu daju prvenstveno mišići i ligamenti, a ne koštane strukture.

Za dobru pokretljivost ovog zgloba neophodna je dobra funkcija vratnog i grudnog dela kičme. Ugroženost jednog ili drugog dela može dovesti do blokade u samim mišićima, zglobovima i ligamentima ramena.

Danas sam se upravo susrela sa ovim problemom.

Jutros sam se probudila sa jakim bolom u desnom ramenu kakvu do sada ne pamtim. Pokušala sam da napravim pokrete rukom ali to nije bilo moguće. Čak nisam uspevala da se obučem i oćešljam. Iskreno, bila sam zabrinuta. Prvi put se susrećem sa takvim problemom a bol i ograničenost pokreta činili su me potpuno nemoćnom.

Razmišljala sam šta da učinim, i odlučila da ipak potražim lekarsku pomoć. Na rendgenskom snimku sve je bilo u redu, nije bilo nikakvog vidljivog razloga za bol. Jedino objašnjenje koje sam dala sebi bilo je da sam nezgodnim položajem i oslanjanjem na rame u toku spavanja napravila istegnuće mišića i , posledično, pritisak na nerv.

Ostalo je da rešim siptome a ja sam želela da izbegnem klasičnu medicinsku terapiju i izabarem preparate prirodnog porekla.

Iskreno, vodila me i radoznalost da probam nešto drugačije. Htela sam da se uverim koliko su zaista preparati koje imam efikasni.

Tako sam odlučila da primenim rasploživa sredstva koja su mi bila u kući, pa se tu odmah našao Aloe Heat Lotion.

Aloe Heat Lotion (popularno nazvana „Crvena krema ili krema koja greje“) je pH-uravnoteženi i hidrantni losion namenjen za umirujuću i opuštajuću masažu.

Sposobnost dubokog prodiranja Aloe vere pomoći će vašim bolnim mišićima da se oslobode stresa i napetosti, a losion se može koristiti i nakon sporta i napornog rada!

AHL

Sastav preparata: Stabilizovani gel Aloe vere, voda, metil-salicilat, gliceril stearat, propilen-glikol, cetilni alkohol, mentol, trietanolamin, ulje eukaliptusa, ulje iz koštice kajsije, petrolatum, sezamovo ulje, lanolin, jojobino ulje, oleinska kiselina, PEG-100 stearat, Carbomer, alantoin, lanolin alkohol, askorbinska kiselina (vitamin C), dijazolidinil urea, dinatrijum EDTA, metilparaben, propilparaben.

Tako sam izabrala da upotrebim ovu kremu, namažem bolna mesta, sačekam da se upije, i legnem da se odmorim. Uz losion sam uzela, kao terapiju za regeneraciju zglobova, i Forever Freedom, Forever Active HA kao terapiju za narednih 10 dana – mesec dana sa idejom da obnovim hrskavicu zglobova.

Gde primenjivati Aloe Heat Lotion?

  • neupalne zglobne promene (degenerativne promene zglobova, artroze, ozlede)
  • vanzglobni reumatizam
  • sportske povrede (istegnuća mišića, teniski lakat, zamor mišića, hematomi)
  • regionalni ili prošireni bolni sindrom

Nakon ustajanja bila sam svedok čudu! Moji bolovi su gotovo potpuno prestali a ja sam gotovo bez problema mogla da pokrećem ruku u svim pravcima !

Današnje iskustvo me ponovo podsetilo na to koliko je značajno imati zdrave zglobove, ligamente i mišiće i kakve sve probleme možemo imati kad naš koštano-zglobni sistem odreaguje na našu nepažnju.

Pročitajte srodne članke Zdravlje zglobova za lakoću kretanja.

Za više informacija i stručne savete i preporuke možete me kontaktirati ovde.

ili direktno na mail ristictatjana@gmail.com i tel. +381 641981563 ukoliko želite da poručite ove proizvode pojedinačno !