Dodaci ishrani, FL proizvodi, Forever Living Products, Nega kože

Kako do preplanulog, bronzanog tena lako i bezbedno ?

Pocrnite lako i bezbedno !

 

Ovog leta sam kao po običaju, bila na moru u mom omiljenom mesecu za more – avgustu. Prijatno vreme, sunce, pesak, so u morskoj vodi i miris borove šume i soli u vazduhu idealni su za sjajan odmor i “punjenje baterija”.

Kad sam se vratila s mora svi su mi delili komplimente. “ Imaš sjajnu boju“. Ne pamtim da sam toliko pocrnela do tada. I ja sam počela da se pitam – šta se desilo ? Boja je bila idealna a pri tome sam se vrlo umereno izlagala suncu. Jesam provodila veći deo dana na plaži ali u hladovini borova i suncobrana od trske. Pri tome, nisam ni izgorela, koža nije nimalo pocrvenela a kremu za sunčenje koristila sam dozirano, čak manje nego obično.

A onda mi je sinula misao- definitivno je za moju lepu, preplanuku boju i zdrav izgled kože bez crvenila I fleka, zaslužan A-Beta- CarE, preparat koji predstavlja kombinaciju Beta karotena, vitamina E i selena.

Ova kombinacija idealna je za negu kože ali i njenu regeneraciju, zaštitu od UV zračenja i slobodnih radukala koji se u većoj meri stvaraju pod dejstvom sunca !

Vitamin A koji nastaje iz beta karotena ima zaštitnu ulogu kože i sluzokože, deluje na mlade ćelije i pospešuje njihovo sazrevanje i zamenu starih i odumrlih ćelija kože. Isti ovakav efekat ostvaruje i na ćelije pluća, creva, mokraćnih puteva i štitne žlezde. Sem što pomaže kod kožnih bolesti, omogućava očuvanje  kardiovaskularnog sistema i snažan je antioksidans.

Beta karoten pomaže sintezu melatonina. Eto odgovora za sjajnu, preplanulu boju kože !

Vitamin E takođe je značajan za zdrvlje kože ali deluje i kao snažan antioksidans.

Ova kombinacija sa selenom čini ga idealnim, jer selen pomaže delovanje kako vitamina A tako i vitamina E kao antioksidanasa. Selen je značajan i za zdravlje muškaraca i funkciju prostate.

Uvek se preporučuje uzimanje preparat za zaštitu kože bar 10 dana pa čak i par nedelja pre izlaganja suncu, za sve vreme sunčanja kao i nakon povratka s mora zbog dužeg čuvanja tako željenog preplanulog tena !

Moram priznati da sam ovaj preparat uzela tek kad sam krenula da pakujem kofere. Bočicu sa preparatom ubacila sam u kofer u zadnjem trenutku. I mogu vam reći da sam bila jako zadovoljna što kvalitetom svoje morske, preplanule boje, što, uopšteno činjenicom da sam izbegla crvenilo, potencijalne opekotine i očuvala kvalietet svoje kože.

Koža je, nakon povratka sa mora, tražila samo dodatnu ishrahu a tu sam ubacila Body Lotion odn. nama poznatu plavu kremu nakon tuširanja.

Dođite do sjajnog bronzanog tena jednostano i na zdrav način i  sačuvajte svoju bronzanu boju što  duže !

 

Pročitajte srodne tekstove Lepa i zdrava koža u letnjem periodu

Sunčani vitamin – vitamin D u službi našeg zdravlja

Četiri načina da zaštitite kožu od sunca