Zdravlje

Imate problem sa gljivicama na noktima ?

Imate problem sa gljivicama na noktima ? – jednostavno i efikasno rešenje prirodnim putem

 

Ranije nisam previše pažnje obraćala na tekstove o gljivicama na noktima. To je i razumljivo, zašto bih se inače bavila nečim što nije moj trenutni problem ?

Stalno slušam priče o gljivičnim infekcijama na noktima, na TV-u se vrte reklame preparata, u apoteci stalno uzimam časopise o zdravlju, ali ovaj problem do sada nije bio u mom fokusu.

A onda mi se požalila mama na glivičnu infekciju noktiju.

Zbog gljivica na nokatnim pločama na nogama njeno kretanje je postalo otežano, cipele joj ne prijaju, a sad kako je otoplilo i krenulo proleće, žali se još više. Nokatne ploče su jako črste i ne može da iseče nokte. Inače, njen problem sa gljivicama nastao je pre nekih 1,5 godina nakon završene hemioterapije i od tada postoji. Tada sam joj ponudila da uzme preparate na bazi aloje i dala joj tečni sapun (Aloe Hand Liquid) i Aloe First. Pošto je ona lekar u penziji, nije mi baš poverovala, pa je odlučila da se drži konvencionalne medicine i preparata iz apoteke. Nisam insisitirala, jer svako inisitiranje izaziva, kao što i sami iz iskustva znate, suprotan efekat. I pustila sam je da se leči sama. Uporno je mazala kreme za gljivice ali nije bilo poboljšanja.

Pre tri večeri mi se požalila da ne može da se kreće jer je nokatne ploče stalno pritiskaju u gornji rub cipela, ima osećaj nelagode… Onda sam joj ponovo ponudila aloju. Kažem „taman ti je zgodno, opereš noge tečnim sapunom pre spavanja, ispsrkaš Frstom i namažeš zelenu kremu koju utrljaš u nokatnu ploču (Aloe Gelly)“.

Iskreno, pustila sam je da sama izabere hoće li to uraditi.

I jutros sam doživela prijatno iznenađenje. Dolazim ujutru pre polaska na posao a ona mi kaže „Moram ti reći da su ovi tvoji preparati čarobni! Za tri večeri noge su mi se preporodile, nokatne ploče omekšale, isekla sam nokte  i sad mogu da se krećem bez problema. Ovo je pravo čudo !“

Iskreno, i ja se nađoh zbunjena zbog takvih brzih rezultata ali mi je drago da ima rešenja za ovaj problem. Pogotovu što su preparati prirodnog sastava i deluju negujuće na kožu i celo telo.

Eto, to je moje prvo iskustvo iz prakse za ovakvu vrstu problema. Ona je oduševljena što se oseća dobro a ja sam zadovoljna što su preparati pomogli a zahvalna na sjajnoj povratnoj informaciji.

Recept za lečenje gljivica na noktima je jednostavan i jako delotvoran !

Vođena ovim iskustvom, reših da sebe „počastim“ večeras ovakvim tretmanom za stopala. Uz to sam i sama primetila promene na noktima od neudobne obuće. I mogu vam reći – bilo je zaista pravo uživanje. Aloe tečni sapun, blaga imešavina aloje, maslinovog ulja, uz dodatak krastavca i kamilice predivno je zamirisao najpre na mojim rukama. Miris limuna me potpuno osvežio i u sećanju me prizvao na more i talase u kojima se noge odmaraju i uživaju. Imala sam utisak da uživam u morskom ambijemtu. Zatim sam stopala isprskala First-om i na kraju namazala koncentrovanu kremu aloje. Krema se tako nežno upila u moja stopala da sam uživala kao u dodiru najmekše svile. Tako sam u isto vreme dobila i najzdraviju i najnežniju negu svojih stopala.